Budget vakantie Malediven

Budget vakantie op de Malediven, boek een goedkope vakantie!
De Malediven staan bekend om hun oogverblindende schoonheid maar hebben de naam erg duur te zijn. In veel gevallen klopt dit zeker. Toch zijn er voor de reiziger mogelijkheden om met een kleiner budget de Malediven te bezoeken, zeker als je buiten het seizoen reist en niet kosten wat kost in een luxe resort wil verblijven. Hieronder leest u meer informatie over een budget vakantie op de Malediven. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een mooie reis uit te zoeken bij een reisspecialist door op één van de blauwe links te klikken. Zo wordt je doorverwezen naar de Malediven reisspecialist. Wij wensen je in ieder geval alvast heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie budget reis naar dit unieke gebied!

 

Goedkopere vakantie boeken?

Een budget reis begint met een losse vlucht naar de hoofdstad Malé. Een retourtje moet rond de €650 te vinden zijn. waarschijnlijk moet je 1 a 2 keer overstappen en duurt de reis zo tussen de 12 en 18 uur, maar dan ben je wel op de Malediven aangekomen. Sinds 2009 is het voor lokale inwoners toegestaan kamers te verhuren of een guesthouse te beginnen. Voor die tijd waren de werelden gescheiden.

Er waren eilanden voor de inwoners en eilanden voor de toeristen en deze mochten niet gemengd worden. Hieronder vindt je nog meer informatie over een budget vakantie Malediven.

Een budget vakantie boeken voor de Malediven?

  • Vanaf Mahé kan je met een ferry naar onder anderen het eilandje Maafushi of Guraidhoo. Eilanden voor de inwoners maar voorzien van stranden die net zo wit, en een zee die net zo blauw is als bij de andere eilanden. Er zijn geen privéstranden maar je leeft tussen de locals. Wel zijn er scholen, winkels, souvenirshops en een moskee. De Malediven zijn namelijk een islamitisch land waardoor er wel andere normen en waarden heersen dan op de toeristeneilanden. Vanaf €75 per nacht kan je daar kamers boeken en zo onder de inwoners verblijven.
  • Door het islamitische karakter kan je op deze eilanden niet in bikini zonnen. Ook zal alcohol minder gemakkelijk te verkrijgen. Ook zijn de hoeveelheid restaurants beperkt. Dit kan je opvangen door bij het guesthouse een ‘package’ bij te boeken waarbij eten, drinken en een dagtrip is inbegrepen. Tussen mei en oktober, het is dan laagseizoen, kan er zeker over de prijs worden onderhandeld. Dagtrips gaan vaak met de boot naar een kleiner eiland waar je wel vrij kan zonnebaden of bestaat uit een dagje vissen, duiken of snorkelen.

Heb je een opmerking, vraag of wil je iets toevoegen aan deze pagina dan kan je hieronder een berichtje achterlaten.

Wanneer je van plan bent om een budget reis te boeken voor dit prachtige gebied dan is het aan te raden om de reizen te vergelijken. Op deze manier kan je de beste reis uitzoeken die bij je past en wellicht binnen het budget past.

Informatie over hoofdsteden.

Meer informatie over de Malediven:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.