De Malediven

De Malediven, een prachtig gebied!

De MaledivenIndien we de Malediven zouden willen omschrijven zou het “paradijs” zijn maar zelfs dat is niet voldoende. Wanneer u een reis geboekt heeft naar de Malediven en u bent aangekomen op de plaats van bestemming, weet u niet wat u ziet. De prachtige flora en het kristalheldere water van de zee zijn betoverend. Indien u een vakantie wilt boeken die geschikt moet zijn voor een uitzonderlijke gelegenheid dan is dit de beste plaats op aarde. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een huwelijksreis. Natuurlijk moet de financiën het wel toelaten. Het zijn geen goedkope vakanties maar, indien mogelijk, moet u er toch minimaal eenmaal tijdens uw leven geweest zijn, als u ten minste van het op vakantie gaan houdt. U wordt hier met uw geliefde compleet in de watten gelegd. Er zijn vele mogelijkheden op de eilanden. De één is nog paradijselijker dan de ander. Op Noord-Malé Atol kun je wekelijks genieten van Sunset Beach Party of een wijnproeverij. Vanuit uw waterbungalow stapt u daarbij zo in het heerlijke water. Ook een overnachting aan het langgerekte strand op Lhaviyani Atol is aan te bevelen. Indien u echt alles uit uw vakantie wilt halen moet u in het 5 sterren luxe hotel op ZuidMalé Atol zijn. Het is een klein droomeiland waar het alleen maar puur genieten is. Hieronder vindt u meer informatie over het klimaat en het weer van de Malediven.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees verder over de:

Het klimaat.

  • Het klimaat

De MaledivenWat u er ook doet het maakt niet uit. De reis zal onvergetelijk zijn. Wel moet u tijdens de juiste periode gaan. Omdat u er rond de evenaar bent heeft de Malediven seizoenen. Beter is het om er niet tijdens de zomerperiode naar toe te gaan. Het klimaat van de Malediven kent twee seizoenen namelijk de hete droge noordoostmoesson en de natte periode. De beste periode voor ons westerlingen is die van december tot april. Dan is het er ook het hoogseizoen voor de toeristen, Het weer is er dan droog en de temperatuur overdag rond de 33 graden Celsius en in de nacht rond de 25 graden Celsius. Ook is de zee in het hoogseizoen kalm. Dat is dan ook de beste periode om er te snorkelen en te duiken. Van mei tot december is er de natte periode. Er valt dan dagelijks een flinke hoeveelheid regen. De buien zijn er kort maar hevig. Er kan dan wel 200 mm neerslag vallen per maand.

Het weer op de Malediven.

  • Het weer

De temperatuur schommelt rond de 28 o C en de 33 o C De temperatuur is er dus altijd aangenaam. Dan is het er ook nog zo dat de passaatwinden constant een fijne verkoeling brengen. Overdag kan het dus rond de 33 o C zijn terwijl het in de avond afkoelt naar 25 o C. Dat is een aangename temperatuur, ook om bij te kunnen slapen. Toch moet je niet het hele jaar door naar de Malediven gaan. Je moet er ook wel op bedacht zijn dat de vochtigheid vrij hoog kan zijn. Het zijn tenslotte tropische eilanden. In het najaar kunnen de passaatwinden vrij stevig zijn omdat er dan een overgang is van een nat seizoen naar een droog seizoen.

Het boeken van de reis.

Een vakantie naar de Malediven boeken? Er zijn talloze mooie reizen te bekijken en te maken naar de Malediven. Door op één van de blauwe links te klikken op deze pagina komt u bij de specialist terecht waar u een mooi overzicht terug kunt vinden voor reizen naar de Malediven.

Bekijk hier meer over Malediven vakanties >>

Informatie over de Malediven: