Malediven bezienswaardigheden

Malediven bezienswaardigheden, tips voor het maken van een reis!

Altijd al eens ver weg naar de tropische eilandengroep Malediven willen reizen, maar nooit geweten wat er precies te doen en te zien valt. Lees dan maar snel door, want hier komen de mooiste en leukste bezienswaardigheden van de Malediven. Op deze pagina komt u leuke informatie tegen wat er allemaal te doen is op de Malediven, zo vindt u meer informatie over Malé, duiken en snorkelen, boottochten, atollen, opgravingen en meer interessante informatie. Tevens heeft u de mogelijkheid om uw ervaring te delen met anderen, zo kunt u hieronder een berichtje achterlaten.

De bezienswaardigheden van de Malediven.

• Duiken en snorkelen
De Malediven zijn het paradijs van de sportduikers en snorkellaars onder ons. Met meer dan 1000 koraaleilanden en het heldere blauwe zeewater is er voor de ervaren sportduiker en beginnende snorkellaars een prachtige onderwater wereld te ontdekken.

• Malé
De hoofdstad van de Malediven is Malé. Het telt ruim honderdduizend inwoners en het gelijknamige eiland is ongeveer 1 bij 2 km en volledig volgebouwd.
De vrijdagsmoskee is de belangrijkste moskee van de Malediven. Verder staat er op het eiland nog de Hukurumoskee en twee grote winkelcentra.
Voor iets meer informatie over de geschiedenis van de Malediven kan je terecht bij het Nationaal Malediven Museum. Er zijn onder andere munten, geweren en gewaden van de sultan te vinden. Het museum is te vinden vlak bij het paleis van de sultan.

• Boottochten
Ook worden er boottochten georganiseerd, dit gebeurd vaak met een lokale boot, een dhoni. Deze traditionele zeilboten zijn gemaakt van kokospalm hout. Tegenwoordig is het zeil vaak vervangen door een motor.

• Atollen
De meer dan 1000 koraaleilanden van de Malediven zijn verdeeld in atollen. Atollen zijn bergen onder de zee, waarvan alleen de bovenste delen boven water komen. Het is dan ook zeker de moeite waard om deze eens van bovenaf uit een watervliegtuig te bekijken.

• Opgravingen Thoddoo
In de jaren rond 1950 zijn op het eiland Thoddoo boeddhistische rüine overblijfselen gevonden. Helaas is er veel verloren gegaan, doordat het gebied niet beschermd is.

• Hulhulé
Dit is het eiland waar alle vliegtuigen landen en opstijgen en dus ook waar de toeristen aankomen en doorvliegen naar het eiland van hun bestemming. De binnenlandse vluchten gaan meestal per watervliegtuig. Meer informatie over mooie bezienswaardigheden op de Malediven kunt u gaan naar: https://tui.nl/vakantie/malediven/informatie/#BEZIENS

Tips voor de Malediven:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.