Malediven duiken

Duiken op de Malediven, een waanzinnige ervaring!

De Malediven zijn een eilandengroep die in de Indische Oceaan liggen. Er liggen 1190 prachtige sprookjesachtige eilanden. Wanneer u hier naar toe gaat voor een vakantie zal dat een reis worden, die u nooit meer zal vergeten. U komt terecht op prachtige eilanden met parelwitte zandstranden, palmbomen en een blauwe zeer heldere zee.

Van de 1190 eilanden zijn er slechts ongeveer 200 bewoond. Van deze 200 zijn er 88 die voor toeristen geschikt zijn. De zon die er dagelijks schijnt, in combinatie met de heerlijke stranden en de prachtige zee, zorgen er voor dat een dergelijke vakantie ‘s werelds beste zonvakantiebestemming is. Allereerst vindt u hieronder een filmpje dat het duiken op de Malediven weergeeft en heeft u de mogelijkheid om een reis te boeken.

Duiken op de Malediven?

  • Grootste eiland

Malé is het belangrijkste en grootste eiland van de eilandengroep. De hoofdstad van het eiland heet ook Malé. Het eiland heeft slechts een afmeting van 1 bij 1,7 kilometer. Het eiland is helemaal volgebouwd. Om er te duiken kun je terecht bij Diving World. Diving World heeft gekozen voor enkele eilanden en liveboards boten. Zij hebben een goede prijs/kwaliteitsverhouding en hebben gekozen voor duikmogelijkheden van topklasse, die bij andere Nederlandse Touroperators niet te koop zijn.

Beste periode om te duiken.

Van de Malediven ligt ongeveer 99% onder het waterpeil van de Indische Oceaan. Daarom hoort het bij de beste duikbestemming ter wereld. De temperatuur van het water komt nooit onder de 23 graden Celcius dus is het ideaal om er te duiken. Het water is er kristalhelder. De duikers die er hebben gedoken spreken van een sprookjesachtig onderwater paradijs. Het maakt niet uit of u van een liveaboard af duikt of een lokale boot, wat u onder water ziet is niet in woorden uit te drukken. Er zijn enorm veel zachte koraalformaties en alle soorten vissen. De vissen kunnen alle kleuren van de regenboog hebben.

Diving World

Ook een ontmoeting met een mata of walvishaai komt vaak voor. Duikcentra’s waarmee Diving World samenwerkt, hebben 5 sterren of een onderscheiding van Gold Palm resort. Er zijn voor het duiken strikte regels. Er mag niet dieper worden gedoken dan 30 meter en het gebruik van een duikcomputer is verplicht. Tijdens het duiken kan je gebruik maken van de beste duikinstructeurs die u begeleiden tijdens het duiken. Veiligheid gaat voor alles.

Wat is nou eigenlijk de beste reistijd/periode om naar de Malediven te gaan? Ga voor meer informatie naar: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-malediven/. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van de informatie om te gaan duiken tijdens de vakantie op de prachtige Malediven.

Bekijk hieronder meer informatie over een vakantie of rondreis op de Malediven:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.