Malediven vakantie beste tijd

Beste tijd om naar de Malediven te reizen, een unieke belevenis.

Op vakantie gaan naar de Malediven moet u zeker doen indien u daarvoor in de gelegenheid bent. De eilandengroep bestaat uit ongeveer 1200 eilanden. Ze zijn verdeeld in 26 atollen. Atollen zijn ringvormige eilanden. Rondom de eilanden zijn er prachtige koraalriffen waarbij u, tijdens het duiken, de meest exotische vissen kunt bewonderen. Ook tijdens het snorkelen, kunt u al zeer veel zien van wat er zich onder water afspeelt. Van de 1200 eilanden zijn er slechts ongeveer 200 bewoond. Van deze bewoonde eilanden zijn er ongeveer 88 toeristenoorden. Bekijk hieronder meer informatie over de beste tijd voor het boeken van een mooie vakantie naar de Malediven. Door op de blauwe link te klikken kunt u direct een fantastische reis boeken naar de Malediven.

Wat is de beste tijd om naar de Malediven te gaan?

  • Hoofdstad van de Malediven.

Malediven vakantie beste tijdDe hoofdstad Malé bevindt zich op het eiland Malé. De stad heeft ongeveer 104.000 inwoners. Het eiland heeft een grootte van 1 bij 1,7 kilometer. Het eiland is volledig volgebouwd. Het is het economische hart van de hele Malediven. Het heeft zeer gezellige winkelstraatjes die zeker een bezoek waard zijn. U kunt daarbij genieten van de vele winkeltjes en het prachtige houtsnijwerk en kleding dat aangeboden wordt. Indien u wilt uitrusten is dat natuurlijk ook mogelijk op een van de vele terrasjes.

Reisperiode voor de Malediven.

Malediven vakantie beste tijdWanneer u echter een reis naar de Malediven wilt boeken kunt u dat beter niet in de zomerperiode doen. Het klimaat van de Malediven kent twee moessonperiodes. De Iruvai, de hete droge noordoostmoesson en de Hulhangu, de hete natte periode. Dat zijn periodes dat wij westerlingen er beter niet kunnen zijn. De beste tijd voor ons is van december tot april. Deze periode is voor ons gunstig om de winter, die we dan hier hebben, te ontvluchten. In deze periode heerst er het hoogseizoen met veel droog weer. Er is ook voldoende zonneschijn.

De temperatuur is in deze periode aantrekkelijk. Deze ligt dan tussen de 26 en 33 graden Celcius. Ook is in deze periode de zee het kalmst. Rond maart en april kunt u wel tot 50 meter onder water kijken. Van mei tot en met november is de kans op veel regen en wind groot. Het zijn korte hevige regenbuien waarna de zon ook weer zal schijnen. Geen fijne periode voor ons.

Heeft u een goede tip voor deze pagina, bijvoorbeeld een reis die u gemaakt heeft naar de Malediven. Voor meer informatie over beste reistijden naar de Malediven: http://bestereistijd.net/beste-reistijd-malediven/.

Meer info over de Malediven: