Malediven vakantie informatie

Informatie voor een vakantie op de Malediven.

Malediven vakantie informatieIndien u gekozen heeft om naar de Malediven op vakantie te gaan zijn er toch wel een aantal punten waar u rekening mee moet houden. Zo is de periode van het jaar belangrijk voor het boeken naar de Malediven. De Malediven liggen rond de evenaar en heeft daarom twee seizoenen. Men heeft er het droge hete seizoen, dat van december tot april loopt en het natte seizoen, dat van april tot december loopt. Tijdens het natte seizoen is het niet de ideale periode om er op vakantie te gaan. Het hoogseizoen is het droge seizoen. Dat is ook de ideale periode om hier de winter te ontvluchten en er de kerstdagen door te brengen.

Informatie over een Malediven vakantie.

  • Risico’s

Malediven vakantie informatieDe Malediven is een veilig gebied om er op vakantie te gaan. Terreuraanslagen zijn er praktisch niet. Ook orkanen zijn er niet en voor aardbevingen is het risico laag. Voor de malaria mug hoeft men ook niet bang te zijn en ontvoeringen vinden er bijna nooit plaats. Al met al is het een fijn, mooi en veilig gebied om er de vakantie door te brengen.

  • Betalen

Op de eilanden, waar de toeristen verblijven, wordt hoofdzakelijk met Amerikaanse dollars betaald. Het officiële betaalmiddel is de Rufiyaa. De geldautomaten zijn in de grote steden aanwezig, zoals op Malé. Daar staan de geldautomaten. De gangbare creditcards worden op de meeste plaatsen geaccepteerd. Wanneer u in een restaurant gaat eten, kunt u tijdens het afrekenen een fooi geven maar dat is niet noodzakelijk, omdat deze ook al in de prijs is inbegrepen.

Bewoners

Op de Malediven wonen ongeveer 396.000 inwoners. Alleen al in Malé, de hoofdstad, wonen er 104.000. Omdat de oppervlakte van het land zo klein is, is het een van de drukste gebieden ter wereld. De bewoners zijn er zeer vriendelijk en behulpzaam (Malediven vakantie informatie tip). Om de eilandbewoners te bezoeken is het mogelijk om dat te doen met excursies. Je kan en mag niet zo maar alle bewoonde eilandjes op eigen initiatief gaan bezoeken. De lokale bevolking wordt gescheiden gehouden van de toeristen. De bevolking is bekeerd tot de Islam. Er heerst geen godsdienstvrijheid. Het is verboden om er alcohol te drinken op de bewoonde eilanden.

Meer informatie over de Malediven en vakanties: