Malediven vakantie vliegtijd

De vliegtijd naar de Malediven voor een vakantie, lees het hier!

Malediven vakantie vliegtijdIndien u het besluit heeft genomen om, in de juiste periode van het jaar, naar de Malediven een reis te boeken moet u zich goed op de reis voorbereiden. Op de eerste plaats is het een wijs besluit om naar de Malediven te gaan. Voor een luie vakantie of een actieve watersportvakantie bent u op de Malediven helemaal goed. Ook voor een huwelijksreis kunt u zich geen betere en mooiere omgeving bedenken. De eilanden, die geschikt zijn voor de toeristen, zijn adembenemend mooi. Voor meer informatie over de vliegtijd voor een vakantie naar de Malediven en de prijzen van een reis kunt u klikken op onderstaande link.

Ze hebben prachtige witte zandstranden met palmbomen en de zee is er kristalhelder. De Malediven bestaan uit 1190 eilanden en zijn verspreid over een oppervlakte van 90.000 km2. Slecht 3% van deze oppervlakte is land. Ook de temperatuur is er voor westerlingen perfect. De temperatuur schommelt tussen de 28 o C en de 33 o C. Daarbij zorgen de constante passaatwinden voor een heerlijke verkoeling.

Reistijd informatie naar de Malediven:

  • Afstand: 8200 km (Amsterdam -> Malediven Malé)
  • Overstappen: Colombo / Sri Lanka
  • Kortste vluchttijd: 14 uur
  • Langere vluchttijden ook mogelijk: 18 uur, 24 uur of 30 uur (Kuala Lumpur)

De vliegtijd voor een Malediven reis.

  • De reis per vliegtuig

Malediven vakantie vliegtijdEr zal tijdens de reis naar de Malediven altijd een overstap plaatsvinden. Dat kan in Colombo of Sri Lanka zijn. Van hieruit kan men verder naar de Malediven vliegen. In het land is er één luchthaven namelijk in de hoofdstad Malé. Dat is Malé International Airport. Indien u daar bent geland, zal het vervoer van hieruit verder plaatsvinden per boot, watervliegtuig of helikopter. Je kan je in het land verplaatsen per boot, vliegtuig, fiets of taxi. Het vervoer tussen de eilanden is over het algemeen vrij eenvoudig.

Transport

De afstanden zijn niet groot en zijn boten er genoeg die voor transport kunnen zorgen. De meeste eilanden zijn klein en kun je lopend binnen een uur verkend hebben. Het grootste eiland is Malé met de gelijknamige hoofdstad. Het eiland is slechts 1 km x 1,7 km. De vliegtijd naar de Malediven vanaf Amsterdam duurt met een rechtstreekse vlucht ongeveer 10 uur. Omdat er tijdens een overstap rekening mee worden gehouden van een tijdsduur van ongeveer 2 uur, zal de totale vlucht, met tussenstop, dus langer duren. De vluchttijd is natuurlijk ook afhankelijk van het soort vliegtuig en het weer.

Wilt u weten wat de beste reistijd is om naar de Malediven te gaan? Bekijk dan hier meer informatie over reistijden: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-malediven/

Meer informatie over het reizen naar de Malediven en over de Malediven zelf: