Malediven vliegtijd

De vliegtijd naar de Malediven, tips voor het maken van een reis.

Malediven vliegtijdIndien u gekozen heeft voor een vakantie naar de Malediven zal van tevoren alles goed moeten plannen. In principe is het een veilig gebied. Voor terreuraanslagen hoeft men niet overdreven bang te zijn. Ook voor wat betreft aardbevingen en orkanen is het risico laag. Het is geweldig gebied om er op vakantie te gaan. Het ligt rond de evenaar ten zuid westen van India. Het heeft een tropisch klimaat. Dat houdt in de er twee seizoenen zijn. Het natte seizoen en het droge seizoen. Tijdens natte seizoen is het niet verstandig om er naar toe te gaan. Dat is vanaf april tot december. Lees hieronder verder over de vliegtijden naar de Malediven.

Informatie over vliegtijden:
 • Afstand: 8200 km (Amsterdam -> Malediven Malé)
 • Overstappen: Colombo / Sri Lanka
 • Kortste vluchttijd: 14 uur
 • Langere vluchttijden ook mogelijk: 18 uur, 24 uur of 30 uur (Kuala Lumpur)

De beste periode om er op vakantie te gaan is vanaf december tot april. Dat is er dan ook het hoogseizoen. Dat is de beste periode maar ook de duurste. Nu is een reis naar de Malediven niet goedkoop. De verblijven op de resorts zijn duur. Tegenwoordig vindt u er wel steeds meer aanbiedingen waardoor het goedkoper wordt. U kan tegenwoordig ook gebruik maken van een van de vele accommodaties die door de bevolking wordt aangeboden op de bewoonde eilanden. Die mogelijkheden bestaan nog niet zo lang. Daarvoor mochten de toeristen niet op de bewoonde elanden komen.

De vliegtijd naar de Malediven.

 • Vluchten

Het is niet mogelijk om een rechtstreekse vlucht naar de Malediven te boeken. Er is altijd een overstap. Deze is in Colombia of Sri Lanka. Vanuit deze plaatsen vliegt men dan naar de Internationale luchthaven op Malé. Er is maar een luchthaven op het land. Vanaf dit vliegveld wordt u dan per veerboot naar een van de bewoonde eilanden gebracht. Indien u geboekt heeft op een resort wordt u per speedboot, watervliegtuig of helikopter naar het resort gebracht. Vanaf Amsterdam naar Malé is het ongeveer 10 uur vliegen als het rechtstreeks zou kunnen. Omdat er een tussenstop is moet u rekenen op 2 á 3 uur extra. Het is zeker de moeite waard om hier u vakantie door te brengen.

De eilanden

Hieronder vindt nog meer informatie over de Malediven zelf, niet alleen dat u verder kunt klikken op de links naar de verschillende onderwerpen op onze website over de Malediven, maar ook geven we hieronder een overzicht van de eilanden van de Malediven.

 1. Malediven vliegtijdAddu Atol
 2. Alidhoo Island
 3. Ari Atol
 4. Baa Atol
 5. Dhaalu Atol (Zuid Nilandhé Atol)
 6. Faafu Atol (Noord Nilandhe Atol)
 7. Felidhoo Atoll
 8. Gaafu Alif Atol
 9. Gan
 10. Haa Alif Atoll
 11. Hakura Hura
 12. Laamu Atoll
 13. Lhaviyani Atol
 14. Mahibadhoo
 15. Male Atoll
 16. Meedhupparu
 17. Meemu Atol
 18. Noonu Atoll
 19. Noord-Malé Atol
 20. North Huvadhoo Atoll
 21. Rasdu / Rasdhoo Atol
 22. Shaviyani Atoll
 23. Thaa Atoll
 24. Vabbinfaru Island
 25. Zuid-Malé Atol

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Meer informatie over de Malediven: