Malediven zelf boeken

De Malediven zelf boeken, wat is er allemaal mogelijk?

Malediven zelf boekenWanneer u de keus hebt gemaakt om naar de Malediven te gaan, om daar de vakantie door te brengen, heeft u een uitstekende keus gedaan. De Malediven zijn prachtig en de temperatuur is er altijd hetzelfde. De Malediven liggen in de Indische Oceaan ten zuid westen van India en Sri Lanka. De hele eiland-groep (1190) liggen verspreidt over een oppervlakte van 90.000 km2. Van deze grote hoeveelheid eilandjes zijn er slechts 200 bewoond waarvan er ruim 90 voor de toeristen zijn ingericht. Een aantal jaren geleden mochten de toeristen niet op de bewoonde eilanden komen. Nu is dat anders.

Er zijn zelfs inwoners van de lokale bevolking die accommodaties hebben gemaakt waar een toerist kan overnachten met een ontbijt. Dat is veel goedkoper dan een verblijf op een resort of hotel op een eiland, wat voor de toerist is ingericht. Bekijk hieronder meer informatie over het boeken van een mooie Malediven vakantie.

Malediven zelf boeken?

  • Boeken, waar?

Eer reis zelf boeken is mogelijk maar ik raad u in dit geval aan dat te laten doen door een erkend reisbureau. Je kan het natuurlijk zelf doen maar er komt veel bij kijken. Zo is het van belang dat u in de juiste periode gaat. Het hoogseizoen, het droge seizoen, loopt van december tot april. Dat is de Malediven zelf boekenbeste periode om er te verblijven. Daarna komt het natte seizoen. Tijdens dit natte seizoen valt er dagelijks een grote hoeveelheid neerslag. Wanneer de datum van vertrek bekend is moet het vervoer geregeld worden. Wanneer u vanaf Schiphol vliegt, zal u een vervoer moeten regelen naar de luchthaven van Malé. Dat kan niet rechtstreeks. U krijgt een tussenstop in Colombia of Sri Lanka.

Vervoer naar het resort

Wanneer u op Malé bent aangekomen, zal u vervoerd moeten worden naar uw resort. Dit vervoer kunt u vooraf laten vastleggen. U wordt dan met een helikopter, watervliegtuig of speedboot naar uw vakantiebestemming gebracht. Ook het vervoer terug moet allemaal vooraf worden geregeld. Op het resort aangekomen hoeft u zich geen moment te vervelen.

Meer informatie over vakanties op de Malediven: