Manta Point Malediven

Manta Point Malediven, wat is aan te raden?
Altijd al de grote wens gehad om te kunnen duiken met walvishaaien en mantaroggen? Dan bent u op de Malediven op het juiste adres! Van april tot november, tijdens de aanvoering van planktonrijk water, bestaat er een grote kans op het spotten van walvishaaien en mantaroggen. Op deze pagina vindt u leuke informatie over het Manta Point op de Malediven. Heeft u zelf een unieke ervaring met het welbekende Manta Point op de Malediven dan kunt u hieronder een bericht achterlaten. Allereerst beginnen we met een filmpje over het Manta Point en geven we meer informatie over vissen en andere bezienswaardigheden bij het Manta Point op de Malediven.

Een website waar u meer informatie kunt vinden over Manta Point Malediven:

Manta Point en de Malediven.

  • Mantaroggen

Vroeger hadden de mantaroggen de naam duivelsrog, omdat ze er levensgevaarlijk uitzien. Niks is minder waar. Ze leven van plankton, garnaaltjes en kleine visjes. Door hun enorme vinnen lijken ze heel gevaarlijk. Mantaroggen kunnen wel 7 meter groot worden en meer dan 3000 kilo wegen.

  • Walvishaaien

Walvishaaien worden gemiddeld ongeveer 8 meter, maar er zijn ook grote exemplaren van 15 meter gevonden. Zo’n grote walvishaai weegt dan ongeveer 15 ton. Ook walvishaaien voeden zich met plankton en kleine vissen. Dus ze vormen voor ons niet echt een bedreiging. Het grootste gevaar is eigenlijk om geraakt te worden door de staart.

  • Beste atollen

De beste plekken om walvishaaien te zien zijn noord- en zuid Ari atol, de Gaafu Alif en Gaafu Dhaalu atol en de Thaa atol. Mantaroggen worden voornamelijk gezien bij de noordelijke en zuiderlijke Ari atol, de Addu atol, Noord Malé atol, Haa alifu atol, Haa Dhaalu atol en de Baa atol.

  • Beste bestemming

Een van de bekendste duiklocaties van de Malediven is het Noord Malé atol. Hier bevindt zich een prachtige onderwaterwereld, met een rijk onderwaterleven, grotten, diepe geulen en kanalen. Sommige koraalriffen behoren tot de beste van de Malediven. Een aantal goede duiklocaties zijn Banana Reef, Girifushi Thila, Lion’s Head, Miyaru Faru en Manta Point.

  • Manta Point

Manta Point ligt ten noorden van Malé. Mantaroggen komen hierheen om zich te voeden en naar de poetsstations. Hier ontdoen de mantaroggen zich van allerlei parasieten door poetsvisjes en garnalen.

Meer informatie over vakanties op de Malediven:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.