Vakantie boeken naar Malediven

Vakantie vieren in de Malediven? Boek een geweldige reis.

Vakantie boeken naar MaledivenWanneer u van plan bent om op vakantie te gaan en de gidsen er op na slaat, zal u zeker geboeid worden door de mooie plaatjes van de Maldiven. Dat is niet verwonderlijk. De plaatjes zijn sprookjesachtig en ik kan u zeggen zo is ook de werkelijkheid. Het is een van de mooiste gebieden op aarde. Het is niet alleen mooi maar ook alles wat er bij komt is voor ons westerlingen ideaal.

U moet wel er op bedacht zijn dat het er niet het hele jaar door een goede omgeving is om er op vakantie te gaan. Omdat de Malediven rond de evenaar ligt heeft men twee seizoenen. Er heerst er het droge- en het natte seizoen.

Tijdens het natte seizoen, dat van eind april tot december duurt, valt er dagelijks een grote hoeveelheid regen. Doordat de temperatuur hoog is zal het tijdens deze periode niet aangenaam zijn. De luchtvochtigheid is dan te hoog. Hieronder leest u nog meer informatie over het boeken van een vakantie naar de Malediven.

Vakantie boeken naar Malediven?

Vakantie boeken naar MaledivenGoede seizoen
Indien u echter besluit om tijdens de wintermaanden te gaan is er het hoogseizoen. Dan heerst er het droge hete klimaat. Het is daarnaast een fijne bijkomstigheid dat u in die periode niet hier bent tijdens de koude wintermaanden. Dan is het fijner om op een plaats te zijn waar het lekker warm is en u wordt vertroeteld door de lokale bevolking, die zeer aardig is.

Wat echter een van de belangrijkste redenen zal zijn is dat de temperatuur er voor ons ideaal is. De omgeving is er wonderbaarlijk mooi. De stranden zijn voorzien van prachtig wit zand met palmbonen en de zee is kristal helder azuurblauw. Het de ideale plaats om er te snorkelen of te duiken om de wonderbaarlijke wereld onder water te aanschouwen.

De temperatuur schommelt het hele jaar tussen de 28 graden Celcius en de 33 graden Celcius. De passaatwinden, die er altijd zijn, brengen er voor ons nog eens een fijne extra verkoeling. Door een All Inclusie verblijf te boeken kunt u zich in de watten laten leggen. U kunt er watersporten of lekker luieren op het strand. Ook kunt u zich laten verwennen door massages te nemen. Een betere vakantie zal u zich niet kunnen wensen.

Klimaattabel

Hieronder is een klimaattabel terug te vinden over de Malediven, dit kan bepalend voor u zijn om in een bepaalde maand op vakantie te gaan naar de Malediven.

Klimaattabel van de Maldiven
MaandJANFEBMRTAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
Zonneuren/dag898766666568
Middagtemp. in °C292930313130313030302929
Nachttemp. in °C262627272726262626262626
Watertemp. in °C272728292928282727282827
Dagen met regen44781210101212151212

Meer informatie over vakanties op de Malediven: