Vakantie Malediven 2019

Vakantie Malediven 2019. De betoverende Malediven.
Vakantie Malediven 2017Het is een sprookjesachtige plek: een aangenaam tropische sfeer, azuurblauw water en stranden die paradijselijk wit zijn. De Malediven is één van die plekken op de wereld waarover reisfolders echt niet liegen. De 26 atollen bestaan uit ruim 1100 eilandjes. Deze kleine eilanden zijn onder te verdelen in resort-eilanden, lokale eilanden en onbewoonde eilanden. Op de Malediven is het niet moeilijk om helemaal tot rust te komen in het heerlijke klimaat en het mooiste van de tropische natuur. Het heeft fenomenale koraalriffen en is dus tevens de uitgelezen plek voor duikers en watersporters. Kom hieronder nog veel meer te weten over een vakantie Malediven 2019.

Vakantie Malediven 2019 / 2020

  • Een verzameling schitterende koraaleilandjes op de Malediven.

Met vele diersoorten als zeeschildpadden, haaien, roggen en duizenden andere soorten vissen, zijn de Malediven de ideale plek om te snorkelen en te duiken. Dit kan overdag, maar ook ‘s nachts. De tropische omgeving, de romantische sfeer en de spectaculaire uitzichten vanaf de kust, een dhoni-boot of het vliegtuig maken deze plek zeer gewild voor huwelijksreizen. De Malediven was vroeger een drukke handelsplaats voor zeevaarders. De bevolking bestaat nu uit ongeveer 400.000 mensen. Het is een tolerant islamitisch land, waarbij dans en muziek zeer belangrijk zijn voor de eilandbewoners.

Uiteraard bestaan de gerechten vooral uit vis. Veel voedsel wordt bereidt met heerlijke kokosmelk en kokosolie. De hoofdstad van de Malediven is Malé. Verder wordt schoonheid gekoesterd: geen gebouw mag hoger zijn dan de hoogste palmboom. Met een beperking van de bouw wordt de duurzaamheid van het land beschermd.

Sprookjesachtige plek op de Malediven.

Vakantie Malediven 2017De Malediven hebben verschillende resorts, waarbij het aan niets zal ontbreken. Het land staat bekend om haar gastvrijheid. Deze is dan ook in de service van de meeste accommodaties terug te vinden. Met de tropische natuur binnen handbereik liggen de meeste hotels en resorts dichtbij de mooiste plekken. Uiteraard zijn er uitstekende locaties om duik- en snorkelexpedities te ondernemen. Een andere bezienswaardigheid is het eiland Thoddoo, van Alif Alif. Dit is een boeddhistische ruïne waar nog een mystieke sfeer hangt.

Nationaal Malediven Museum

Ook is er het Nationaal Malediven Museum, waar meer inzicht kan worden verkregen in de geschiedenis van het land. Hier zijn gewaden en wapens van de sultan te vinden. De Malediven staan ook bekend om watervilla’s. Dit zijn accommodaties die op houten palen zijn gebouwd. Ze zweven hierdoor boven het water en kennen een exclusief karakter. Een uniek verblijf op de Indische Oceaan. Dit land met atollen is betoverend mooi en zal elke bezoeker in extase brengen.

Meer informatie: