Vakantie Malediven beste periode

De beste periode voor een vakantie op de Malediven

Vakantie Malediven beste periodeDe Malediven is een vakantiegebied dat onbeschrijflijk mooi is. Voor een luie vakantie, actieve sport of huwelijksreis ben je op de Malediven op de juiste plaats. Het bestaat uit een eilandengroep in de Indische Oceaan. Het ligt ten zuidwesten van Sri Lanka en India. Malé is de hoofdstad van de Malediven. Van de eilandjes (1190) zijn er slechts 200 bewoond waarvan er ruim 80 zijn ingericht voor toeristen.

Toch is niet iedere periode van het jaar erg geschikt om er te vertoeven. Omdat de Malediven rond de evenaar liggen heeft men er twee seizoenen. Zo kent men er het natte seizoen waarbij dagelijks een grote hoeveel neerslag valt en het droge seizoen. Tijdens het natte seizoen duren de buien, die er dagelijks zijn, kort maar ze zijn wel hevig. In een korte periode valt dan een grote hoeveelheid neerslag. Na z’n bui zal de zon weer onmiddellijk schijnen.

Omdat het er altijd rond de 30 graden is wordt het dan erg vochtig wat niet prettig is. De droge periode is het hoogseizoen. Dat is de periode van december tot april. Dit is de beste periode om er een vakantie door te brengen.

De beste periode voor een Malediven vakantie.

Vakantie Malediven beste periodeVakantie op de Malediven.
Met de gezonde lucht, zon, warme kristalheldere zeewater en de parelwitte stranden zijn de Malediven een uitstekende locatie om er een vakantie door te brengen. Ook de resorts of hotels, die men voor de toeristen heeft gebouwd, zijn zo ingericht, dat het een vakantieganger aan niets zal ontbreken.

Wie van watersport houdt moet op de Malediven zijn. Vooral duikers, windsurfers, zeevissen en zij die van snorkelen houden komen aan hun trekken. Het water is zo helder dat het soms mogelijk is om wel tot 50 meter onder water te kijken.

Jaarlijks 6000 Nederlanders naar de Malediven

De meeste toeristen die er jaarlijks verblijven komen uit Duitsland gevolgd door de Engelsen en Japanners. Jaarlijks gaan er ongeveer 6000 Nederlanders naar de Malediven. Op de eilandjes, die voor de toeristen geschikt zijn gemaakt, treft men geen hoogbouw aan. Door de overheid is bepaald dat het hoogste punt niet hoger mag zijn dan de hoogste palmboom.

Meer informatie over reistijden voor de Malediven: https://bestereistijd.net/beste-reistijd-malediven/

Meer informatie over de Malediven: