Vakantie Malediven januari

Een vakantie op de Malediven in januari?

Vakantie Malediven januariIndien u een droomvakantie wilt boeken moet u naar de Malediven gaan. Het is wel belangrijk dat u daarvoor een periode uitkiest dat het weer er de hele dag goed is. De temperatuur is het hele jaar door gemiddeld rond de 30 graden en de zon schijnt 8 uur per dag, dus hoeft u niet naar te kijken. Het gaat vooral om de andere zaken van het weer. De Malediven liggen rond de evenaar en heeft een Tropisch klimaat. Dat wil zeggen dat ze er twee seizoenen hebben. Er is een natte periode en een droge hete periode.

De natte periode duurt van april tot december en de droge periode van december tot april. Nu kunt u zich wel voorstellen dat het niet aantrekkelijk is om er tijdens de natte periode op vakantie te gaan. Het is niet zo dat het dan de hele dag regent. Het zijn vaak dagelijks korte maar zeer hevige buien. Na de regen schijnt de zon weer. Omdat de temperatuur hoog is wordt het na zo’n bui erg vochtig. Dat is een omstandigheid waar wij westerlingen over het algemeen niet goed tegen kunnen.

Lees hier meer over de:

In de maand januari naar de Malediven voor een vakantie?

  • De droge periode

Vakantie Malediven januariEen goede tijd om naar de Malediven op vakantie te gaan is in de droge periode. Deze periode, die van december tot april loopt, is het hoogseizoen van de Malediven. Daarom is deze periode ook de duurste tijd om er te vertoeven, maar wel de beste tijd. Januari valt in deze periode dus het is een goede tijd om dan een reis te boeken. U kunt het beste de reis boeken bij een erkende reisorganisatie. U moet namelijk met verschillende zaken rekening houden. U kan ook het beste het vervoer laten regelen.

Colombia en Sri Lanka

U vliegt namelijk eerst naar Colombia of Sri Lanka waar u een tussenstop hebt. De wachttijd is ongeveer 2uur. Daarna vliegt u verder naar de Malediven. U landt op de Internationale Luchthaven in Malé. Hier wordt u naar uw resort gebracht door middel van een speedboot, helikopter of watervliegtuig. Indien aangekomen op de plaats van bestemming kunt u van alle pracht en praal gaan genieten. U kunt lekker luieren op het parelwitte zandstrand of gaan duiken of snorkelen. U kunt op deze manier het prachtige koraal bewonderen en de vele kleurrijke vissen. Het is een waar schouwspel wat u onder water ziet.

Meer informatie over vakanties naar de Malediven kunt u aan de zijkant van onze website terecht maar ook hieronder vindt u nog enkele links terug.