Vakantie Malediven kosten

De kosten om op vakantie te gaan naar de Maldiven. Wat is de gemiddelde prijs?

Vakantie Malediven kostenEen reis maken naar de Malediven is een geweldige ervaring. De Malediven liggen te zuidwesten van India en Sri Lanka. De Malediven is een eilandengroep die bestaat uit 1190 eilandjes. De meeste zijn er onbewoond. Slechts 200 zijn er bewoond en ruim 80 eilandjes heeft men speciaal voor toeristen ingericht. Het opbouwen van een resort is een kostbare aangelegenheid geweest omdat alles over een grote afstand aangevoerd moest worden. De eilandjes liggen over een oppervlakte van 90.000 km2 verspreidt. Deze kosten worden ook natuurlijk in de prijs berekend van een vakantie. Bekijk hieronder meer informatie over een mooie vakantie op de Malediven en de gemiddelde kosten.

Lees hier meer over de:

De kosten van een Malediven vakantie.

  • Seizoenen

De eilanden liggen rond de evenaar en hebben twee seizoenen. Er heerst er het droge hete seizoen en het natte seizoen. Het droge seizoen is van december tot april en het natte seizoen van april tot december. Het droge seizoen is het hoogseizoen. Tijdens het natte seizoen valt er dagelijks een grote hoeveelheid neerslag. Het zijn korte hevige buien maar niet fijn om er dan aanwezig te zijn. Nu zal na de bui ook weer de zon schijnen maar omdat de temperatuur het hele jaar door rond de 30 graden is, wordt het dan erg vochtig. Dat is niet fijn om er dan te zijn. In het droge Vakantie Malediven kostenseizoen, wat het hoogseizoen is, is het er prachtig weer. Dit is dan ook de duurste periode om er op vakantie te gaan.

Prijzen

De laatste jaren worden er steeds meer aanbiedingen gedaan om op de Malediven op vakantie te gaan. Dat heeft verschillende oorzaken. Een aantal jaren geleden was het nog verboden dat de toeristen naar de bewoonde eilanden gingen. Daarin is verandering gekomen. De bevolking heeft er accommodaties opgericht waarbij je als toerist een goedkope overnachting kunt boeken met ontbijt.

Hierdoor zijn de prijzen van de resorts onder druk komen te staan en zijn de prijzen een stuk goedkoper geworden. Het is al mogelijk om een vakantie op een resort te boeken, inclusief vervoer, voor rond de €1000,- voor 6 tot 10 dagen.

Meer informatie over vakanties op de Malediven: