Week vakantie Malediven

Een week vakantie op de Malediven? Een oase van rust!

Week vakantie MaledivenIndien u een week op vakantie wilt gaan naar de Malediven, is dat eigenlijk te kort. Het is zo’n geweldige omgeving dat u er gemakkelijk een paar maanden zou kunnen verblijven. Dat is echter niet de enige reden. De reis duurt ook lang. De Maldiven liggen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India en Sri Lanka. De eilandengroep (1190) liggen op een oppervlakte van 90.000 km2.

Lees hier meer over de:

Week vakantie Malediven info:

Omdat ze zo ver weg liggen zal er veel gereisd moeten worden om er te geraken. Vanaf Schiphol vertrekt u met het vliegtuig naar Colombia of Sri Lanka voor een tussenstop. Deze reis duurt ruim 10 uur. Na hier enkele uren gewacht te hebben, vliegt u vervolgens verder naar de Internationale Luchthaven op Malé (de hoofdstad). Wanneer u daar aankomt, moet u nog verder door vervoerd worden. U reist dan met een helikopter, watervliegtuig of speedboot naar het resort waar u geboekt heeft.

U zult begrijpen dat u na zo’n lange dag volledig vermoeid bent en dat de eerste dag helemaal verloren is. Dat heeft u natuurlijk ook met de terugreis in tegenovergestelde richting. Dus van de zeven dagen bent u er twee kwijt aan het reizen en dat is erg jammer van zo’n dure reis.

Week vakantie Malediven, info:

Week vakantie MaledivenDe Malediven

Van het totale aantal eilanden zijn er 200 bewoond en daarvan ruim 80 geschikt gemaakt voor de toeristen. De resorts zijn voortreffelijke gebouwd met alle faciliteiten die u zich maar kunt wensen. Wanneer u vanuit uw resort kijkt, wordt u verrast door de mooie witte zandstranden. U kunt er heerlijk luieren op het strand. Ook is het mogelijk om te gaan duiken of snorkelen.

Het water is er kristalhelder en men kan soms zelfs tot 50 meter onder water kijken. De temperatuur van het zeewater is 28 graden en de temperatuur op het land is er altijd gemiddeld 30 graden. Tijdens de nachtelijke uren koelt het heerlijk af tot ongeveer 25 graden waarbij een goede nachtrust mogelijk is.

Hieronder bespreken we de eilanden van de Malediven en heeft u de mogelijkheid om informatie toe te voegen aan deze pagina, bijvoorbeeld een eigen ervaring met een resort, de reis of als u wat wilt weten over een week vakantie op de Malediven dan kunt u hieronder een berichtje achterlaten.

De eilanden van de Malediven:

 1. Addu Atol
 2. Alidhoo Island
 3. Ari Atol
 4. Baa Atol
 5. Dhaalu Atol (Zuid Nilandhé Atol)
 6. Faafu Atol (Noord Nilandhe Atol)
 7. Felidhoo Atoll
 8. Gaafu Alif Atol
 9. Gan
 10. Haa Alif Atoll
 11. Hakura Hura
 12. Laamu Atoll
 13. Lhaviyani Atol
 14. Mahibadhoo
 15. Male Atoll
 16. Meedhupparu
 17. Meemu Atol
 18. Noonu Atoll
 19. Noord-Malé Atol
 20. North Huvadhoo Atoll
 21. Rasdu / Rasdhoo Atol
 22. Shaviyani Atoll
 23. Thaa Atoll
 24. Vabbinfaru Island
 25. Zuid-Malé Atol

Bekijk hier meer informatie voor vakanties op de Malediven: